zene

Családfánk (2018)

A Színes világ és a Hangfalatok után megjelent harmadik mesekönyvük és lemezük, a Családfánk. Táncoló Óriások, papírrepülés, kirándulás, ringatózás, nyaralás és számtalan más kaland jellemzi eddigi kedvenc kiadványunkat, mely a korong mellett meséket, dalszövegeket és Igor Lazin vidám rajzait tartalmazza, no meg persze nyomokban Pippó és Bojzi is felbukkan.


Közreműködik:
LOVASI ANDRÁS: ének
BÁRÓ MASZKURA: tangóharmónika
FŰRI ,,LUMBI" TAMÁS: billentyűk

Apacuka 10 (2017)

A zenekar 2017-ben, az Akvárium Klubban adott fergeteges hangulatú, dupla 10. születésnapi koncertjének élő hangfelvétele CD és DVD formátumban.

Hangfalatok (2014)

 

2014. októberében jelent meg az Apacuka Hangfalatok című harmadik nagylemeze, amely...

CD a zenekedvelőknek - az eddig jól megszokott funky, rock, ska, jazzes hangulatok mellett szól itt ír kocsmadal és disco zene is. 

Mesekönyv az álmodozóknak - a Színes világhoz hasonlóan ehhez a lemezhez is készült mesekönyv, melyben folytatódnak Pippó és Bojzi kalandjai, melléjük szegődik továbbá Spenót és Bont, Szét Bont, aki rázva issza a bodza szörpöt, nem keverve.

Vidám feladatok játszani vágyóknak minden egyes dal illusztrációja egy-egy játékos feladvány is, amikkel az óvodás, kisiskolás korosztályt céloztuk meg.

Mindez a koncertélményekkel kiegészülve igazi élmény a kicsiknek és szüleiknek.

2015-ben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Hangfalatok c. lemezünk Fonogram díj jelölést kapott az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele kategóriában.

 

A lemez megvásárolható/hallgatható on-line az alábbi linkeken, vagy megrendelhető webshopunkban!

  

Színes világ (2010)

Színes világ című lemezünk számunkra is igen színesre és különlegesre sikerült. Zenekarunk immáron négy fős tagsággal vágott neki a lemezkészítésnek. Itt már egy kivétellel saját (azaz Kriszta által) írt versek találhatóak, a dalokat pedig az általunk kedvelt zenei stílusok sokszínűsége jellemzi, melyeket zenész barátaink közreműködése tovább szinesít. A lemez különlegessége abban rejlik még, hogy egy csodálatos grafikákkal tarkított könyv is tartozik hozzá, mely tartalmazza Bojzi és Pippó újabb kalandjait és a verseket.

A lemez megrendelhető webshopunkban!

Színes világ

Szappanbuborék

Évszakok

 

Meseerdő (2006)

Első lemezünk a Mese erdő, promóciós célzattal jött létre, neves költők verseit zenésítettük meg, csupán egy saját vers található rajta. A lemezen kizárólag élő hangszerek hallhatóak, amiket az akkor még három fős Apacuka tagjai szólaltattak meg néhány kedves zenész barát vendégszereplésével. Bojzi és Pippó a két kópé törpe itt szerepeltek először sokak örömére.

Ez a lemez jelenleg sajnos nem rendelhető.

Vers egy törpéről (szöveg: Demény Ottó)

Tükörkép

Nyári rajz (szöveg: Nemes Nagy Ágnes)

Lepke (szöveg: Fazekas Anna)

Tavaszfény (Szöveg: Dénes György)

Az éj (szöveg: Tóth Károly)