tagok

Pálfi Kriszta - ének

Kriszta 8 évesen felvételt nyert a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusába, ahol 6 éven keresztül tanult énekelni, és ezzel párhuzamosan 8 évig zongorázni. A megannyi Erkel Színházban, Operaházban stb. eltöltött próbák és fellépések után az érdeklődése a gyermekek felé irányult, és óvónői szakon diplomát szerzett. A Hupikék törpikék rajzfilm betétdala és sok hasonló sláger, valamint a gyerekkarozás, televíziós gyermektorna vezetés és egyebek után következett újabb 8 izgalmas év a Malacka és a Tahó rock zenekar frontembereként. Ebben az időszakban alakult meg az Apacuka együttes is, de a koncertezést rövid időre fel kellett függeszteni az énekesnő és a gitáros Pálfi Viktor ikerbabáinak megszületése miatt. A világra jött gyermekek újabb inspirációt adtak az Apacuka együttesnek, és ennek eredményeként mára a jobbnál jobb dalokat magáénak tudható „Színes világ” c. lemeznek örülhetünk.

Pálfi Viktor – gitár

Viktor középiskolás kora óta foglalkozik komolyan zenéléssel, klasszikus rock zenekarok ill. gitárosok hatására kezdett el muzsikálni. Nem sokkal később megalakította első zenekarát, amellyel a sok együtt töltött év során dalszerzési, hangszerelési és színpadi tapasztalatokat szerzett. 2006 óta az APACUKA együttes tagja ill. egyik dalszerzője. A gyerekeknek szánt dalok írását és előadását pontosan olyan lelkesedéssel műveli, mint „felnőtteknek szóló” dalait. Viktor civil foglalkozása és a zenélés mellett szívesen utazik, olvas, fotózgat és még szívesebben játszik gyermekeivel.

Válóczy Balázs – ütőhangszerek

A kezdeti duó felállást színesítve került a képbe Bali, aki amellett, hogy Viktor gyerekkori barátja, zenéltek is már együtt korábban. Bali a kamaszkori rockos zenekarozgatások után egyre inkább a világzene felé fordult, a dobot lecserélve illetve színesítve egzotikus hangszerekkel az elismert Holdudvar formáció ütőse lett. Ezt követően Meseerdő című lemezünk készítése alatt az Apacuka együttes teljes értékű tagjává vált. Egyedi hangzása és zenei gondolkodásmódja kitűnően színesíti és különlegessé teszi a zenekar hangzásvilágát. Bali amellett hogy pedagógus, sok nyelven beszél, szeret utazgatni a nagyvilágban és szívesen tanítgatja dobolni a gyerekeket koncert után.

Veres Péter - basszusgitár

Péter szintén Viktor és Bali gyermekkori barátja, és szintén zenéltek már együtt korábban. Az első lemez két dalában már szerepelt vendégként, ezek után nem csoda, hogy a zenekar őt szemelte ki a basszusgitárosi posztra. Péterrel vált a zenekar teljes egésszé, Balival kitűnő ritmusszekciót alkotnak és végre gitáros Viktor játszhat szép szólókat. Péter pontos és precíz, van két kisbabája és egy különleges piros gitárja, amit ő is szívesen kölcsönad a gyerekeknek a fellépések után. És nem mellékesen ő kicsiny hazánk egyik legjobb reggae basszusgitárosa.